Italien 2014

Italien 2014
Fårö sommaren 2013

tisdag 15 juli 2014

Dag 10


Måndag 14/7

Idag vaknade vi till en något molnig och kylig morgon, endast 20 grader kl. 08,00. Kändes som man behövde en tröja...:-)
Bestämde att vi åker till Venedig istället och badar i eftermiddag. Solen har lovat att komma om ett par timmar enligt vår granne.
Sagt och gjort, efter frukost packade vi en ryggsäck med lite dricka och frukt för alla har ju berättat hur dyrt det är att äta och dricka i Venedig men vi insåg ju att någon form av mat måste vi nog köpa där.

Tog bilen bort till Punta Sabbione och hittade parkering hela dagen för 5 euro. Hittade en färja som skulle gå ganska omgående och köpte biljetter, totalt 30 euro tur & retur. Betydligt billigare (halva priset) än om vi skulle köpt dem via campingen som då sålde de kommunala färjebiljetterna som dessutom gick mer sällan.
Kom ganska snabbt över till Venedig och hamnade i värsta folk vimlet. Herregud vad folk! Inte bara vi som skulle hit idag...
Trots det och lite gnissel från barnen tidigare vände deras inställning så fort vi kommit iland. Kvinnor i konstiga kostymer på styltor, masker, kläder, väskor, hattar och all annan möjlig shopping. Värre än Kiviks marknad :-)

Flanerade runt en stund och in bland gränerna, kollade gondoler och övervägde ifall vi skulle åka men barnen började bli hungriga och tänkte att då måste vi äta först. Gick förbi Marcus platsen och jag tyckte nog det var det mest överreklamerade jag sett på länge. Det roligaste där var ett slagsmål mellan en marknadsförsäljare och någon tjuv... detta pratade barnen till och med om vid sängdax...

Här var det dock väldigt dyrt att fika eller äta men å andra sidan skulle jag inte vilja sitta där då det finns så mycket mysigare ställen. 1 kaffe & 1 öl = 34 euro... som hittat.
Vi gick istället ner mot hamnen igen, genom en massa mysiga gränder och kom ner till en restaurang vi kollat på när vi gick förbi efter ankomsten. Mat och dryck för oss alla gick på 48 euro inkl serviceavgift. Då åt vi pizza och pasta carbonara, drack öl och Coca cola till barnen. Något dyrare än på annat håll men överkomligt med tanke på vart vi befinner oss. Efter lunchen gick vi in bland gränderna igen, väldigt mysigt, köpte lite glass till barnen, de handlade även lite solfjädrar och andra små grejor som minne. Det började bli väldigt varmt och barnen ville gärna hem och bada. De tyckte att de sett tillräckligt av Venedig och jag och frugan höll med. Vi tar gondolen nästa år för vi är ganska säkra på att komma tillbaks... så då har vi en anledning att åka hit igen!

Båt och bilfärd utan bekymmer men åkte förbi Marina di Venezia för att kolla läget där ifall vi skall byta camping men det kommer vi inte göra. Det är fullt med regler gällande badmössor, cyklar och annat. Fanns tydligen regler för allt. Vår tyska granne från Dortmund som varit här nere 12 år säger att Garden Paradiso är bäst, möjligt att Lido International är bättre men den är mer exklusiv och lite dyrare. Hans ena pojk idag 22 år skall nästa år gifta sig men en tjej som han träffat här på campingen och hon kommer från Stuttgart... en bit emellan men som sagt snart blir det bröllop... KUL!

Efter 2 timmar i poolen blev det middag på restaurangen, de har kanongod mat, bra service och snabbt går det. Barnen drog till minidiscot medan vi satt kvar och drack upp vinet. Efter minidiscot gick även vi bort för ikväll var det Shrek som musikal. Den var kanon! Barnen stod upp längst fram vid scenen i 1 timmer och 20 min och tyckte också den var bra. Vi åt även lite god italiensk glass medan vi tittade...

Efter en härlig dag så gick vi och la oss vid kl. 23,00. Första kvällen jag drog på AC i vagnen. Den fick gå i ca. 30 min sen tyckte tjejerna att det blev kallt men å vad gött jag somnade. Vaknade dock under natten av att det var varmt, det har jag gjort nästan varje natt och ligger ändå utan täcke....:-) men det är det värt med dessa goa mornar, dagar och kvällar!!

Natt natt...


Kvällens middag


Musikalen Shrek


Elin i Venedig


MarcusplatsenLunch i Venedig, Elins kommentar när vi satt oss... "detta är lyx"!


Närgångna Japaner...


Snyggt


Mina goa tjejer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar