Italien 2014

Italien 2014
Fårö sommaren 2013

måndag 28 juli 2014

Dag 19


Onsdag 23/7

Idag bär det av mot Leipzig, ca. 60 mils körning. Kom iväg från Zell am See vid niotiden. Ännu en dag med fantastiska vägar. Några mindre stopp längs autobahn i form av olyckor och därmed köer. Bland annat en husbil som tappat taket men de är grymma på att få igång trafiken snabbt igen. Vi var ganska långt framme vid olyckan och polisen kom genom "rettungsgasse" dvs. alla bilar delar sig och de kommer mellan, dock är det trångt... Efter 20-25 min och samarbete mellan Polis, kranbil och vägassistans är trafiken igång i 2 filer av 3 igen. Hade det varit Tingstadstunneln i Göteborg hade det tagit en halv dag...

Kom fram till Leipzig och Auensee camping kl. 19,00 efter en lång dag i bilen men tjejerna är helt otroligt duktiga på att åka bil nu. Lunch intogs idag på välkänd hamburgerkedja längs vägen.

Campingen var av enkel standard men enkel att hitta, inte så långt från motorvägen och med stora platser och lekplats som var helt ok för barnen. Fanns även en mysig restaurang. Fick ett trevligt danskt par som grannar. Devar på väg hem efter några veckor i Kroatien med besök på Krk och Brac. De hade tidigare varit mycket i Italien.

Gick till sängs skapligt då vi var trötta men har ingen brådska imorgon då vi bokat om båtbiljetten till nattfärjan imorgon kväll. Hade egentligen avgång idag kl. 15,00 som vi bokat från start. Målet i morgon är således Rostock i god tid innan avgång 22,45. Tror vi har ca. 38-40 mils körning framför oss i morgon.

 
Räddningsaktion

 
Camping Auensee i Leipzig
 
 
 
Stora platser

 
Dusch & toalettbyggnader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar